Turninstuif geslaagde actie

Turninstuif geslaagde actie
10 februari 2020 No Comments » Nieuws Jessica van Oeveren

Kortgeleden vond een grote onderwijsstaking plaats op 30 en 31 januari. De Samensprong besloot daarop een handje te helpen door kinderen uit te nodigen voor een sportief alternatief: de Turninstuif op twee middagen. Maar liefst tachtig kinderen gaven zich op. Onder leiding van hoofdtrainer Bjorn Strous werden zij opgewacht door een team van trainers en vrijwilligers voor een leuke en sportieve middag.

Op beide middagen was de turnhal met veertig kinderen per middag helemaal vol. We waren om het zo maar eens te zeggen helemaal uitverkocht. We bouwden de turnhal om tot een nog uitdagender turnparadijs:

Een ‘stormbaantje’ op de turnvloer met een trampoline, een schuin vlak om te rollen en de lage evenwichtsbalken om op te balanceren. Het ene kind durfde er al rennend overheen te gaan en het andere kind deed heel voorzichtig daar zijn eerste stapjes op.

Allerlei turnelementen gebruikten we om mee te apenkooien. Zwaaien aan de trapeze en de ringen bleken een groot succes net zoals het springen als een kikker op de tumblingbaan (dat is een lange mat die heel lekker veert) en de grote trampoline. Veel kinderen kregen geen genoeg van het duikelen en zwaaien aan de rekstokken en bruggen. Er werd fanatiek geoefend. Voor alle deelnemers stonden trainers en assistenten klaar op alle stationnetjes. Moe maar voldaan verlieten de jonge sporters de turnhal.

Wij kregen vele positieve reacties van de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s, verzorgers. Voor ons een bevestiging dat het een geslaagd evenement is geweest!

Bent u benieuwd naar onze turn- en sportactiviteiten? Dan kunt u contact opnemen met bjorn@samensprong.nl.