Selectiegroep

Selectie turnen

Ben je negen jaar of ouder en heb je voldoende turntalent en doorzettingsvermogen? Dan nodigen we je uit de overstap te maken naar de selectiegroep. Je neemt dan deel aan de officiële wedstrijden van de KNGU. De damesgroepen en herengroepen trainen apart.

Indeling in niveaus

Afhankelijk van je leeftijd, talent, ambitie, mogelijkheden én plezier, deelt de hoofdtrainer je in op regionaal of landelijk niveau. Dat gebeurt in overleg met jou en je ouders. Binnen de verschillende leeftijdsgroepen bestaat een onderverdeling in niveaus: divisies. Turn(st)ers met gelijkwaardig talent worden zo bij elkaar ingedeeld en maken bij wedstrijden een eerlijke kans op de podiumplaatsen. Het aantal trainingsuren hangt af van je niveau en je leeftijd. Aan het einde van een wedstrijdseizoen stellen we jouw divisie voor het komende turnseizoen vast.

Regionale groep

Kom je uit in de regionale groep, dan neem je deel aan turnwedstrijden in Zuidwest-Nederland. Er zijn onderlinge wedstrijden, clubkampioenschappen en de regiokampioenschappen. Tijdens een aantal voorwedstrijden vindt de kwalificatie plaats. Bij een eventuele finale kom je uit op alle toestellen óf op een individueel toestel. Afhankelijk van de grootte van de groepen, doen de 15 tot 20 turn(st)ers met de hoogste scores mee aan de finale.

Nationale groep

De naam zegt het eigenlijk al. Als je in de nationale groep turnt, doe je mee aan wedstrijden in heel Nederland. Je turnt bij onderlinge wedstrijden, regionale wedstrijden, clubkampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen. Ook de landelijke wedstrijden kennen een systeem van voorwedstrijden en finales. In het lesrooster zie je in welke divisies De Samensprong uitkomt.

Klik hier voor het lesrooster

 

Klik hier voor twee gratis proeflessen

 

Klik hier voor de tarieven