Recreatie (Plus) groep

Recreatief turnen

De meeste kinderen die recreatief turnen zijn tussen de zes en twaalf jaar oud. Zij leren de basisprincipes en de basisoefeningen. Er zijn groepen voor kinderen van 6-8 jaar en voor kinderen vanaf 9 jaar.  Jongens en meisjes trainen apart.

Steeds andere oefeningen

We beginnen altijd met spelletjes en rekken en strekken, om de spieren los te maken. Daarna begint het echte werk: turnen. Iedere week staat er weer een ander parcours klaar en train je andere oefeningen. Saai wordt het dus nooit! Je wordt geholpen door een hoofdtrainer en door diverse andere jongens en meiden, die zelf in de selectie trainen.

Turnen is leuk!

Turnen moet vooral leuk zijn. En dat wordt het, als je het samen gezellig hebt. Daarom is er altijd ruimte om te trakteren tijdens je verjaardag. We vieren Sinterklaas en eens per jaar kan je mee op kamp.

Talent?

Blijkt tijdens het recreatief turnen dat je talent hebt? Dan word je uitgenodigd voor een proefles bij de recreatie plus-groep of  opleidingsgroep. In de recreatie plus-groep ga je weer een stapje verder met je turnvaardigheden. Misschien stroom je uiteindelijk wel door naar de selectie. Maar dat beslis je uiteindelijk ook zelf. Het gaat er vooral om dat jij plezier hebt.

Wachtlijst

We hebben in 2020 onze trainerspool kunnen uitbreiden. Toch kan het nog wel eens zo zijn dat je niet direct kunt meedoen aan een van de turngroepen. Neem contact op met onze ledenadministratie voor de actuele informatie.

Klik hier voor het lesrooster

 

Klik hier voor twee gratis proeflessen

 

Klik hier voor de tarieven