Opleidingsgroep

Opleidingsgroep turnen

Heb jij na jouw aanmelding of tijdens de recreanten turnen laten zien dat je talent hebt? Dan word je uitgenodigd een kijkje te nemen bij de opleidingsgroep. Tijdens de proeflessen kijken we of je inderdaad het talent én de discipline hebben om voor wedstrijden te trainen. In de opleidingsgroep zitten kinderen tussen de vijf en acht jaar. Jongens en meiden trainen apart. Heb je talent, maar ben je negen jaar of ouder? Dan stroom je door naar de selectiegroep

Talent én plezier

Natuurlijk beoordelen wij of je talent hebt voor turnen als wedstrijdsport. Maar deze proeflessen zijn ook voor jou heel belangrijk. Je kunt nu namelijk zelf ervaren wat er allemaal bij komt kijken om zo intensief te trainen. En je kunt zelf ervaren hoe leuk het is om de uitdagingen van een wedstrijdsport aan te gaan. Want wat vooral belangrijk is: dat jij plezier hebt in de sport.

Oefenen met vaardigheden en wedstrijden

Binnen de opleidingsgroep leer je de basisvaardigheden van het turnen. Je turnt wedstrijden binnen de zogenaamde pre-instapgroepen, zodat je goed bent voorbereid de echte KNGU-wedstrijden. Op het moment dat je negen wordt, stroom je door naar de wedstrijdgroep.

Doorstromen naar selectiegroep

De selectiegroepen zijn ingedeeld in divisies. Deze divisies bestaan binnen alle leeftijdscategorieën en houden de turn(st)ers met een gelijkwaardig talent bij elkaar. Zo heeft iedereen min of meer gelijke kansen bij deelname aan een wedstrijd. De trainer schat in op welk niveau jij het best op je plek bent. Dit advies is bindend.

Klik hier voor het lesrooster

 

Klik hier voor twee gratis proeflessen

 

Klik hier voor de tarieven