Opleidingen

Opleidingen

Bij onze vereniging werken wij met een technische staf bestaande uit hoofd- en assistent trainers. Zij hebben allemaal de benodigde opleidingen gevolgd en certificaten behaald. En daarmee zijn ze bevoegd voor de taak die hen is opgedragen. Regelmatig neemt de technische staf deel aan bijscholingen en/of nieuwe cursussen, zodat zij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook bieden wij geïnteresseerde leden de mogelijkheid  tot het volgen van cursussen vanaf niveau 1.

Opleiding Junior Assistent (niveau 1)

Cursisten worden tijdens deze cursus voorbereid op het assisteren van de verenigingsleid(st)er bij het leidinggeven in gymnastieklessen. Deze cursus is vanzelfsprekend een goede opstap naar de opleiding lesgeven. Vanaf ongeveer 12 jaar kun je dit doen bij je eigen trainer binnen de Samensprong.

Opleiding Assistent Leider (niveau 2)

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch deel dat je thuis kunt bestuderen. De praktijkopdrachten voer je binnen de Samensprong uit. Daarna zijn er vervolgopleidingen tot volledig trainer mogelijk. Deelname aan deze opleiding is mogelijk vanaf 14 jaar.

Vervolgopleidingen

Na het behalen van de opleiding Assistent Leider is het mogelijk om door middel van vervolgopleidingen de bevoegdheid ‘Gymnastiek Leider (niveau 3)’, ‘Trainer (niveau 4)’ of ‘Coach (niveau 5)’ te halen.
Deelname aan deze opleidingen is mogelijk vanaf 16 jaar. Je moet dan minimaal in het bezit zijn van de bevoegdheid voor 1 niveau lager.

Juryopleiding

Wanneer de wedstrijdgroepen naar een wedstrijd toe gaan worden de prestaties beoordeeld door juryleden. Soms zijn dit juryleden van de eigen vereniging. Voor bepaalde wedstrijden is de vereniging verplicht juryleden te leveren anders mogen de kinderen niet deelnemen aan de wedstrijd.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe juryleden voor De Samensprong. Heb je interesse in het volgen van een jurycursus (die op verschillende niveaus gegeven worden) neem dan contact op met een van de bestuursleden. Deelname aan deze opleiding is mogelijk vanaf 16 jaar.

Aanmelden en vragen

Voor meer informatie over de opleidingen van de KNGU kun je het beste kijken op hun campus-site. De KNGU en NOC*NSF verzorgen een heel scala aan opleidingen.