AVG bij wedstrijdturnen

Voor onze wedstrijdturn(st)ers,

De AVG (privacywetgeving) is bedoeld om jou te beschermen, zodat jouw persoonsgegevens niet op straat komen te liggen. En ook om jou het recht te geven ‘nee’ te zeggen als jij wordt gefotografeerd of gefilmd tijdens gymsportwedstrijden- of evenementen.

Wij leggen vast in onze KNGU-ledenadministratie of jij wel of niet toestemming geeft om op de foto of film te worden gezet tijdens landelijke-, districts-, of regionale wedstrijden en evenementen. Zo voorkomen we misverstanden. Het zou namelijk vervelend zijn als jij tijdens een wedstrijd ineens wordt gefotografeerd, terwijl je daar helemaal niet op zit te wachten. Maar het zou ook jammer zijn als je wél graag op de foto wil en jouw toestemming is niet goed geregistreerd.

Daarom verzoeken we je het toestemmingsformulier van de KNGU uit te printen, volledig in te vullen, te ondertekenen en vervolgens (bij voorkeur) te scannen en te e-mailen aan onze ledenadministratie@samensprong.nl.

Je mag het ook inleveren op papier bij je trainer.

Ben je minderjarig? Laat dan jouw ouders/verzorgers dit formulier ondertekenen.

Als je het formulier niet invult, komt er automatisch ‘nee’ bij jouw naam te staan. Concreet betekent dit dus dat je geen toestemming hebt gegeven om gefotografeerd te worden tijdens wedstrijden en evenementen van de KNGU. Overigens kun je altijd je toestemming op een later moment intrekken en/of wijzigen en dit d.m.v. een e-mail naar ledenadministratie@samensprong.nl kenbaar maken.